Den plný adrenalinu v polském zábavním parku Energylandia

Dobrodružství, napětí, zábava a adrenalin. Tak by se dal popsat výlet do Energylandie, největšího zábavního parku v Polsku. Nejen deváťáci, ale i ostatní žáci se rozloučili se školním rokem ve velkém stylu! Na poslední výlet tohoto roku, který se uskutečnil v pondělí 24. června, vyrazilo neuvěřitelných 70 žáků z celého 2. stupně. Výlet se stal hitem již od chvíle, kdy se ve škole začaly rozdávat přihlášky. Někteří si čekání krátili tím, že si pečlivě nastudovali mapu parku, takže o atrakcích věděli téměř všechno.

Energylandia, rozdělená do šesti tematických zón, nabízí 123 atrakcí, včetně horských drah, interaktivních her, moderního kina 7D, planetária a vodního parku pro osvěžení v horkých dnech. Již po příjezdu nás přivítaly obrovské horské dráhy, které vzbuzovaly respekt i zvědavost. Největší výzvou byla Zadra, nejvyšší dřevěná horská dráha na světě, se sjezdem z výšky 61 metrů a sklonem 90 stupňů. Další adrenalinovou atrakcí byl Hyperion, který dosahuje rychlosti více než 140 km/h.

Energylandia nabízí atrakce různých adrenalinových úrovní, takže si tu každý našel to své. Někteří žáci se vrhli na nejodvážnější horské dráhy, zatímco jiní si užívali klidnější atrakce. Počasí nám přálo, celý den bylo slunečno a teplo, což přispělo k celkové spokojenosti všech zúčastněných.

Večer jsme se šťastně vraceli domů, unavení, ale plní nových zážitků. Výlet se obešel bez problémů, všichni respektovali nastavená pravidla, a tak jsme se vrátili živí a zdraví. Fotek z výletu moc nemáme, protože jsme si den užívali naplno a mobily jsme ani nestihli vyndat. Rádi se s vámi ale podělíme o své zážitky, kterých je nespočet.

Výlet do Energylandie se stal nezapomenutelným zážitkem, který si budou všichni dlouho pamatovat. Takovéto akce nejen že obohacují naše žáky o nové zkušenosti, ale také posilují přátelské vztahy a kolektivního ducha celé školy. Děkuji všem, kteří se na organizaci výletu se mnou podíleli, a těším se na další společná dobrodružství!

Lukáš Králík