Informace školní jídelny a jídelníček


Způsob odhlašování:                                                                                       

Oběd na příslušný den je třeba odhlásit předcházející den těmito způsoby:

  • zapsáním do sešitu ve školní jídelně do 13:30
  • telefonem do 13:00 hodin
  • e-mailem do 13:00 hodin
  • aplikací Strava.cz do 13:00 hodin

Výdej náhradních stravenek:

Náhradní lístky se vydávají:

  • ve 12:00 hodin
  • ve 12:55 hodin
  • ve 13:45 hodin

Platba v hotovosti na následující měsíc musí být vyhotovena vždy do 28. dne v měsíci

O letních (hlavních) prázdninách (7. a 8. měsíc) platí děti z mateřských škol v hotovosti

Výdej obědů ve školní jídelně je v době od 11:25 hod do 14:00 hod

Do jídlonosičů se ve školní jídelně zpravidla vydává v době od 10:45 hod do 11:00 hod

Cizí strávníci se stravují ve školní jídelně od 11:25 hod do 11:40 hod

Pokladna je otevřena denně od 10:30 hodin do 13:30 hodin.

Časový harmonogram:
10:45 – 11:00            Výdej do jídlonosičů
11:00 – 11:20             Muzeum – malá jídelna
11:00 – 11:35             Zaměstnanci školy – velká jídelna
11:40 – 14:00             ZŠ děti + zam. školy

Pondělí 
15.4.
Polévka brokolicová
Hovězí maso na houbách, brambory (A:01,06,07)
Úterý
16.4.
Hovězí chlebová
Kuskus s kuřecím masem se sušenými rajčaty, salát okurkový (A:01,01a,01e,03,07,09)
Středa 
17.4.
Polévka hrachová
Špecle s tuňákem, strouhaný sýr, hřeben z listového těsta s náplní (A:01,03,04,06,08,08b)
Čtvrtek
18.4.
Hovězí vývar s jáhly
Vepřová játra na slanině, rýže dušená (A:01,03,06,07,09)
Pátek
19.4.
Polévka zeleninová s polentou
Dukátové buchtičky s krémem, ovoce (A:01,03,06,07,09)
Pondělí 
22.4.
Polévka selská
Vepřové maso po italsku, brambory, ovocné pyré (A:01,06,07,09)
Úterý
23.4.
Polévka hovězí s ovesnými vločkami
Kuřecí stehno pečené, bulgur ala kuba, list – salát, jogurt – cereálie (A:01,01a,01d,01e,03,06,07,09)
Středa 
24.4.
Polévka zeleninová krémová se smaženým hráškem
Sekaný řízek přírodní, fazole na kyselo, sterilované okurky, chléb (A:01,01a,01e,03,06,07,09)
Čtvrtek
25.4.
Polévka z vaječné jíšky
Katův šleh (hovězí maso), rýže dušená (A:01,03,06,09)
Pátek
26.4.
Jihotyrolská zeleninová polévka Orzetto
Špenátové těstoviny, strouhaný sýr – směs sýrů, cherry rajčátko (A:01,01a,01d,03,06,07,09)

Změna jídelního lístku vyhrazena

01 Obiloviny obsahující lepek, 02 Korýši, 03 Vejce, 04 Ryby, 05 Podzemnice olejná (arašídy), 06 Sójové boby, 07 Mléko, 08 Skořápkové plody (mandle, ořechy…), 09 celer, 10 Hořčice, 11 Sezamová semena (sezam), 12 Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg,l), 13 Vlčí bob (lupina), 14 Měkkýši Seznam alergenů:

Kolektiv kuchyně přeje všem strávníkům „Dobrou chuť“

Vaše připomínky přijímá vedoucí jídelny.

Vedoucí školní jídelny: Veronika Vacková

Vedoucí kuchařka: Jaroslava Pospíšilová

Účetní školní jídelny: Stanislava Pištěková

Stanovení výše stravného od 1.9.2022

kategorie:1.1.2022-31.8.2022nová od 1.9.2022
MŠ svačina odpolední1011
MŠ oběd2326
MŠ přesnídávka dopolední1111
MŠ svačina 7 let odpolední1112
MŠ oběd 7 let2730
MŠ přesnídávka 7 let dopolední1214
I.  stupeň (žáci do 10 let)2730
II. stupeň (žáci 11 – 14 let)3134
děti 15 let3336
dospělí 4245
cizí strávníci7085

Školní jídelna, náměstí Mikuláše z Husi 45, Tábor

Množství pokrmů

Informace dle §9a odst. 1 písm. c) Zákona č. 110/1997 Sb.

PokrmMnožství pokrmu na jednu porci dle věkové kategorie
Dospělí /15+11-14 let7-10 let3-6 let
I. Přesnídávky, svačiny
Pečivo, sladké pečivo, moučníky (kusové pečivo)2 ks / 2 ks2 ks1 ks1 ks
Chléb, veka (krájené pečivo)100 g / 80 g80 g60 g50 g
Pomazánky, ochucené máslo20 g
Máslo, margarín20 g
Zelenina, ovoce60 g / 50 g45 g40 g30 g
Přesnídávka, puding, šlehaný tvaroh, jogurt125 g /125 g125 g125 g100 g
Piškoty, cereálie60 g / 55 g50 g40 g30 g
Nápoje ke svačinám200 ml /200200 ml200 ml200 ml
     
II. Polévky
Polévka300 ml / 240220 ml180 ml150 ml
Opečené pečivo, krutony do polévky10 g / 9 g8 g6 g5 g
     
III. Hlavní jídla
Hovězí maso přírodní, vařené, dušené, pečené60 g / 48 g45 g35 g30 g
Vepřové maso přírodní, vařené, dušené, pečené62 g / 50 g45 g37 g31 g
Smažený řízek (vepřový, kuřecí, krůtí)120 g / 95 g85 g71 g60 g
Sekaná pečeně, karbanátek pečený100 g / 80 g70 g60 g50 g
Smažený karbanátek140 g / 115 g110 g80 g70 g
Guláš (maso + omáčka)60+120 g49+95 g42+84 g36+72 g30+60 g
Rybí filé smažené, pečené, zapečené se sýrem100 g / 80 g70 g60 g50 g
Rybí prsty smažené, pečené (1 ks á 30 g)5 ks / 5 ks4ks3ks2 ks
Kuře pečené (stehno)160 g / 140 g130 g100 g80 g
Kuře na paprice (bez kosti)60 g / 49 g45 g40 g30 g
Květák smažený200 g / 160 g150 g120 g100 g
Rizoto z vepřového, kuřecího masa, zeleninové280 g / 260 g245 g170 g140 g
Zapečené těstoviny, zapečené brambory350 g / 280 g260 g190 g175 g
Čočka na kyselo250 g / 200 g180 g150 g125 g
Fazolový guláš, mexické fazole300 g / 270 g250 g200 g150 g
Bramborový guláš300 g / 250 g230 g170 g150 g
Halušky s uzeným masem
Vejce2 ks / 2 ks1,5 ks1 ks1 ks
Párek, klobása (á 50 g)          –
     
IV. Sladká jídla
Žemlovka300 g /240 g230 g170 g150 g
Buchty plněné300 g /240 g230 g170 g150 g
Dukátové buchtičky + krém170 + 200 g135 + 160 g120 + 140 g100 + 120 g85 + 100 g
Plněné knedlíky (kynuté, tvarohové)– posyp- máslo250 g / 230 g
75 g /   65 g
20 g /  18 g
220 g
60 g
15 g
180 g
45 g
12 g
125 g
40 g
10 g
Těstoviny na sladko– posyp- máslo300 g / 240 g
45 g / 42 g
20 g /   18 g
230 g
40 g
15 g
170 g
30 g
12 g
150 g
23 g
10 g
Krupicová kaše– posyp- máslo340 g / 270 g
25 g /  24 g
10 g/      9 g
250 g
22 g
8 g
180 g
20 g
6 g
170 g
18 g
5 g
     
V. Přílohy
Omáčka150 g /130 g120 g90 g75 g
Šťáva k masu50 g / 50 g50 g30 g25 g
Zelenina vařená, dušená125 g /100 g90 g75 g65 g
Brambory vařené, bramborová kaše250 g /220 g200 g150 g125 g
Bramborový salát300 g /260 g250 g200 g150 g
Rýže dušená160 g /150 g140 g100 g80 g
Těstoviny vařené200 g /170 g160 g120 g100 g
Knedlíky houskové160 g /150 g140 g100 g80 g
Knedlíky bramborové200 g /170 g160 g120 g100 g
Pečivo kusové – rohlík, pletýnka (1 kus cca 50 g)2 ks / 2 ks2 ks1 ks1 ks
Pečivo krájené – chléb, bageta, veka100 g / 80 g70 g60 g50 g
Strouhaný sýr15 g / 14 g13 g10 g8 g
     
VI. Moučníky, saláty, nápoje
Salát zeleninový, kompot120 g / 110 g100 g70 g60 g
Zeleninová obloha50 g / 45 g40 g30 g25 g
Dresing, studená omáčka50 g / 45 g40 g30 g25 g
Okurek sterilovaný2 ks / 2 ks1 ks1 ks1 ks
     
Tvarohový krém, jogurt, puding,
ovocná přesnídávka
100 g / 80 g70 g60 g50 g
     
Nápoj200 ml / 200200 ml200 ml200 ml