Mladý strážník

Dne 10. 4. jsme s kamarády byli na soutěži „Mladý strážník“. Soutěž pořádá městská policie a odehrává se na Harrachovce u Tábora.

V 7:30 hodin jsme svižným pochodem vyrazili od školy, abychom stihli prezentaci. Na místě už bylo mnoho dětí z táborských i okolních škol. Bylo chladno a občas se objevila drobná přeháňka.

V našem školním týmu byli závodníci z několika kategorií – druháci, třeťáci, čtvrťáci i páťáci. Když jsme si přečetli startovní listinu, zjistili jsme, že budeme startovat přibližně po hodině. Samotný závod trval jen asi 30 minut, ale čekali jsme, my z pětky, skoro čtyři hodiny. Naštěstí bylo jak se zabavit. Hráli jsme basket na jeden koš a šplhali po prolézačkách, aby nám nebylo zima.

Konečně ve 13.04 hod. jsme se postavili na start. Trať byla hodně kopcovitá. Čekala nás různá stanoviště a na nich zajímavé úkoly. Trojnohý běh, hod granátem na cíl, skládání puzzlí, Kimova hra, pexeso a těsně před cílem „myšilovka“. Organizátoři přivezli ze zimního stadionu sníh a nízko nad ním natáhli provázky a my se pod nimi museli proplazit, aniž bychom se jich dotkli. Docela jsme si to užili, i když jsme byli celí mokří.

Nedosáhli jsme žádných medailových výsledků, naše škola se umístila asi v polovině startovního pole. Ale závod všichni dokončili, někteří dokonce s podvrtnutým kotníkem nebo úplně novým žralokem na botě.